Arılar, çiçeklerden topladıkları nektarları doğaüstü denilecek kadar muntazam bir işlemle bala dönüştürerek insanlığa sunuyor. Bu eşsiz formüle sahip doğal besin, antik çağlardan günümüze en yaygın kullanılan içeriklerden birini oluşturuyor. Ancak arıların yapabildikleri elbette bununla sınırlı değil.
Doğanın en iyi iş birlikçileri olan bu mucizevi varlıklar, içerdiği farklı makro ve mikro besin öğelerinden dolayı “tam gıda” olarak değerlendirilen bir besinin üretiminde de rol oynuyor: Arı poleni! Zengin bileşenleri ve faydaları ile özellikle son yıllarda adından sıkça söz ettiren arı poleni, hakkındaki araştırmalar derinleştikçe bilim dünyasını şaşırtmaya devam ediyor.
Öyle ki bu değerli besin, suyla birlikte tek başına tüketildiğinde dahi insan yaşamının sürmesini sağlayabiliyor. Bu nedenle arı poleni, bir diğer adı olan “süper besin” tanımının hakkını da tam anlamıyla veriyor. Peki, arı poleninin tüm özelliklerini ve tüketim koşullarını öğrenmeye ne dersiniz?